ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ GOJI BERRIES.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ GOJI BERRIES.

Στην Ασία τα goji μούρα είναι πολύ γνωστά θρεπτικά φρούτα. Θεωρείται ότι αυτή η αντίληψη επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κινεζική ιατρική που χρησιμοποιεί τα goji μούρα για πολλές χιλιάδες χρόνια. Στην Κίνα τα goji μούρα συχνά συνδέονται με τις κινεζικές λαϊκές παραδόσεις στην Shen Nung (Shennong), τον θρυλικό πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, το μυθικό πατέρα της γεωργίας και βοτανολόγο που έζησε γύρω στα 2.800 π.Χ.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θεωρεί ότι τα goji μούρα μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να βελτιώσουν την όραση, να προστατεύσουν το συκώτι, να αυξήσουν την έκκριση σπέρματος και να βελτιώσουν το κυκλοφοριακό, ανάμεσα σε άλλα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα goji μούρα είναι γλυκά στη γεύση και ουδέτερα στη φύση τους. Επιδρούν στο συκώτι, στα πνευμόνια και στα νεφρά και τα εμπλουτίζουν με ενεργεια Yin. Στην Κίνα, οι άνθρωποι που συνήθως δουλεύουν μπροστά στους υπολογιστές συχνά δέχονται συμβουλές να πίνουν τσάι από αποξηραμένα goji μούρα και χρυσάνθεμο. Αυτό γιατί τα goji μούρα είναι καλό για τα μάτια μας. Συνήθως αν κάποιος έχει πόνους στην πλάτη, τα φυτικά φάρμακα που τα χορηγούν οι Κινέζοι γιατροί σχεδόν πάντα περιέχουν goji μούρα, γιατί οι πόνοι στην πλάτη συνήθως συνδέεται με τη δύναμη του νεφρού, ενώ τα goji μούρα είναι καλά στην ενδυνάμωση των νεφρών μας. Αν ένας άνθρωπος υποφέρει από σεξουαλική ικανότητα, τότε του χορηγούνται goji μούρα στα φυτικά του φάρμακα. Είναι η ίδια περίπτωση με το φάρμακο για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Επιπλέον, οι Κινέζοι γιατροί συνήθως χρησιμοποιούν goji μούρα για να θεραπεύσουν επίσης τη στειρότητα. Αυτά όλα οφείλονται στο γεγονός ότι τα goji μούρα ενδυναμώνουν τα νεφρά μας.

Τα φύλλα από τα goji μούρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τσάι και ο φλοιος της ριζας στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για θεραπεία λοιμώξεων και ορισμένους τύπους δερματικών παθήσεων. Ένα γλυκοπυρανοζίδιο και φαινολικό αμίδιο από το φλοιο της ρίζας των goji έχουν ανασταλτική δραστηριότητα ενάντια στα ανθρώπινα παθογόνα βακτηρίδια και μύκητες.

//

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s