Συνταγές Goji


Υπάρχουν πολλές καλές συνταγές για να φάμε τα goji berries. Λοιπόν, ο απλούστερος τρόπος για να φάτε τα goji berries είναι να τα φάτε όπως είναι. Είναι πολύ γλυκά. Όπως και να ‘χει, είναι φρούτο, οπότε δεν βλάπτει αν φάτε περισσότερα από μια φούχτα.
Ο πιο συνήθης κινεζικός τρόπος είναι να φτιάξετε ένα φυτικό τσάι χρησιμοποιώντας goji berries. Απλά παίρνετε 6-10 γραμμάρια goji μαζί με κάποια αποξηραμένα άνθη χρυσάνθεμου και τα βάζετε σε βραστό νερό, αφήνοντάς το 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε πριν πιείτε αυτό το υπέροχο τσάι. Αλλά οι Κινέζοι δεν το πίνουν για να ρουφήξουν απλά το άρωμα και την ευχάριστη γεύση του, αλλά το πίνουν για να έχουν καλή όραση και να θεραπεύσουν μυϊκούς πόνους και πόνους στη μέση.
φυτικό τσάι φτιάχνετε και με αποξηραμένα φύλλα goji. Παίρνετε μερικά φύλλα και τα βράζετε όπως το συνηθισμένο τσάι το ρόφημα αυτό σας χαλαρώνει και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
Τα φύλλα και οι νεαροί βλαστοί μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες.
Φυσικά οι Κινέζοι επίσης προσθέτουν goji berries όταν βράζουν σούπα (όπως σούπα αρνιού). Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το νεφρό. Επίσης, όταν μαγειρεύουν κάποια πιάτα, προσθέτουν επίσης goji berries.

Επιπλέον, μπορείτε να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας ή στο μούσλι. Επίσης, μπορείτε να κάνετε κέικ με goji . Μπορείτε να κάνετε και φρέσκο χυμό, βάλτε 50γρ. goji στο μπλέντερ με νερό (το νερό να μην σκεπάζει τα goji τα χτυπάτε να γίνουν πολτός και στην συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο νερό για να γίνει χυμός.) και Θα σας συνιστούσα να τα κάνετε φρέσκο χυμό στο μπλέντερ η με μίξερ χειρός σε βάζο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ωφεληθείτε από τα goji berries. Επίσης μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή αντικαθιστώντας ένα γεύμα της ημέρας. ο φρέσκος χυμός προσφέρει την περισσότερη ωφελιμότητα.
Αυτός ο φρέσκος χυμός που θα κάνετε εσείς δεν συγκρίνετε σε ωφελιμότητα και γεύση με τους χυμούς που διατίθενται, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε και ένα γεύμα σας κάνοντας 50 έως 150 γραμμάρια goji στο μπλέντερ χυμό. Θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια. Για όσους δεν προλαβαίνουν να φάνε πρωινό είναι ένας καλός υγιεινός και πολύ γρήγορος τρόπος και θα έχουν μια θαυμάσια ημέρα.
Φυσικά τα φρέσκα νωπά μούρα goji είναι μεγαλύτερης θρεπτικής αξίας, βέβαια είναι δύσκολο να τα βρεις φρέσκα
στην αγορά. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα για το χυμό σας είναι καλλίτερα από τους έτοιμους χυμούς
και χωρείς συντηρητικά.

 

νηστίσιμο γλυκό με μήλα
Μπαίνουμε στη Χριστουγεννιάτικη σαρακοστή μεθαύριο, έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω να μετατρέψω μια από τις γρήγορες κι εύκολες συνταγές που έχω για νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό, σε νηστίσιμο μηλένιο γλυκό, μια που περνάω μια μηλική περίοδο:) Τα μήλα τα έβαλα με τη φλούδα τους, διάλεξα κιτρινοκόκκινα και κιτρινοπράσινα κι έκανα ένα ταμπλό βιβάν των πεσμένων φθινοπωρινών φύλλων γύρω μου: και μάσα και τέχνη, πώς με βρίσκετε; 🙂
Φτιάχνουμε λοιπόν ένα μίγμα στα γρήγορα με:
1 1/2 κούπα + 3 κ.σ. αλεύρι (εγώ έβαλα μίγμα με αλεύρι βρώμης)
1 κούπα ζάχαρη (έβαλα μασκαβάντο, δηλ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
Τα ανακατεύω όλα μαζί και προσθέτω:
1 κούπα κρύο νερό
1 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. ηλιέλαιο
Προαιρετικά: 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε ποτό (εγώ έβαλα μίγμα σταφίδες και goji berries, μουσκεμένα σε μίγμα από ρούμι και λικέρ καρυδάκι:) Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με το μίγμα αλευριού, το δε ποτό το προσθέτουμε αντί για μέρος του νερού της συνταγής.
Ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι, ίσα να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω σε αλάδωτο ταψάκι (μυστήριο πράμα, αλλά δεν κολλάει!!). Γλείφω το μπωλ και θαυμάζω την γεύση μπισκότου! Αραδιάζω τα μήλα (τα οποία πρώτα έβρασα, από φόβο μη και δε προλάβουν να μαλακώσουν αρκετά στο ψήσιμο, μια που έβαλα μεγάλα κομμάτια) από πάνω, σε σχέδιο της αρεσκείας μου (εγώ έκανα τα προαναφερθέντα πεσμένα φύλλα:) Πασπαλίζω με καρύδια, αν επιθυμώ (εγώ επιθυμούσα σφόδρα).

εδώ το γλυκό πριν φουρνιστεί

Ψήνω στου 180 C, περίπου μισή ώρα. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο.

Μου αρέσει! · · Να μην παρακολουθώ τη δημοσίευση · Πριν από 16 λεπτά

Υπάρχουν πολλές καλές συνταγές για να φάμε τα goji berries. Λοιπόν, ο απλούστερος τρόπος για να φάτε τα goji berries είναι να τα φάτε όπως είναι. Είναι πολύ γλυκά. Όπως και να ‘χει, είναι φρούτο, οπότε δεν βλάπτει αν φάτε περισσότερα από μια φούχτα.
Ο πιο συνήθης κινεζικός τρόπος είναι να φτιάξετε ένα φυτικό τσάι χρησιμοποιώντας goji berries. Απλά παίρνετε 6-10 γραμμάρια goji μαζί με κάποια αποξηραμένα άνθη χρυσάνθεμου και τα βάζετε σε βραστό νερό, αφήνοντάς το 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε πριν πιείτε αυτό το υπέροχο τσάι. Αλλά οι Κινέζοι δεν το πίνουν για να ρουφήξουν απλά το άρωμα και την ευχάριστη γεύση του, αλλά το πίνουν για να έχουν καλή όραση και να θεραπεύσουν μυϊκούς πόνους και πόνους στη μέση.
φυτικό τσάι φτιάχνετε και με αποξηραμένα φύλλα goji. Παίρνετε μερικά φύλλα και τα βράζετε όπως το συνηθισμένο τσάι το ρόφημα αυτό σας χαλαρώνει και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
Τα φύλλα και οι νεαροί βλαστοί μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες.
Φυσικά οι Κινέζοι επίσης προσθέτουν goji berries όταν βράζουν σούπα (όπως σούπα αρνιού). Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το νεφρό. Επίσης, όταν μαγειρεύουν κάποια πιάτα, προσθέτουν επίσης goji berries.

Επιπλέον, μπορείτε να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας ή στο μούσλι. Επίσης, μπορείτε να κάνετε κέικ με goji . Μπορείτε να κάνετε και φρέσκο χυμό, βάλτε 50γρ. goji στο μπλέντερ με νερό (το νερό να μην σκεπάζει τα goji τα χτυπάτε να γίνουν πολτός και στην συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο νερό για να γίνει χυμός.) και Θα σας συνιστούσα να τα κάνετε φρέσκο χυμό στο μπλέντερ η με μίξερ χειρός σε βάζο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ωφεληθείτε από τα goji berries. Επίσης μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή αντικαθιστώντας ένα γεύμα της ημέρας. ο φρέσκος χυμός προσφέρει την περισσότερη ωφελιμότητα.
Αυτός ο φρέσκος χυμός που θα κάνετε εσείς δεν συγκρίνετε σε ωφελιμότητα και γεύση με τους χυμούς που διατίθενται, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε και ένα γεύμα σας κάνοντας 50 έως 150 γραμμάρια goji στο μπλέντερ χυμό. Θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια. Για όσους δεν προλαβαίνουν να φάνε πρωινό είναι ένας καλός υγιεινός και πολύ γρήγορος τρόπος και θα έχουν μια θαυμάσια ημέρα.
Φυσικά τα φρέσκα νωπά μούρα goji είναι μεγαλύτερης θρεπτικής αξίας, βέβαια είναι δύσκολο να τα βρεις φρέσκα
στην αγορά. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα για το χυμό σας είναι καλλίτερα από τους έτοιμους χυμούς
και χωρείς συντηρητικά.

νηστίσιμο γλυκό με μήλα
Μπαίνουμε στη Χριστουγεννιάτικη σαρακοστή μεθαύριο, έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω να μετατρέψω μια από τις γρήγορες κι εύκολες συνταγές που έχω για νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό, σε νηστίσιμο μηλένιο γλυκό, μια που περνάω μια μηλική περίοδο:) Τα μήλα τα έβαλα με τη φλούδα τους, διάλεξα κιτρινοκόκκινα και κιτρινοπράσινα κι έκανα ένα ταμπλό βιβάν των πεσμένων φθινοπωρινών φύλλων γύρω μου: και μάσα και τέχνη, πώς με βρίσκετε; 🙂
Φτιάχνουμε λοιπόν ένα μίγμα στα γρήγορα με:
1 1/2 κούπα + 3 κ.σ. αλεύρι (εγώ έβαλα μίγμα με αλεύρι βρώμης)
1 κούπα ζάχαρη (έβαλα μασκαβάντο, δηλ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
Τα ανακατεύω όλα μαζί και προσθέτω:
1 κούπα κρύο νερό
1 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. ηλιέλαιο
Προαιρετικά: 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε ποτό (εγώ έβαλα μίγμα σταφίδες και goji berries, μουσκεμένα σε μίγμα από ρούμι και λικέρ καρυδάκι:) Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με το μίγμα αλευριού, το δε ποτό το προσθέτουμε αντί για μέρος του νερού της συνταγής.
Ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι, ίσα να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω σε αλάδωτο ταψάκι (μυστήριο πράμα, αλλά δεν κολλάει!!). Γλείφω το μπωλ και θαυμάζω την γεύση μπισκότου! Αραδιάζω τα μήλα (τα οποία πρώτα έβρασα, από φόβο μη και δε προλάβουν να μαλακώσουν αρκετά στο ψήσιμο, μια που έβαλα μεγάλα κομμάτια) από πάνω, σε σχέδιο της αρεσκείας μου (εγώ έκανα τα προαναφερθέντα πεσμένα φύλλα:) Πασπαλίζω με καρύδια, αν επιθυμώ (εγώ επιθυμούσα σφόδρα).

εδώ το γλυκό πριν φουρνιστεί

Ψήνω στου 180 C, περίπου μισή ώρα. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο.

 

Dukan – Γλυκα βραχάκια βρωμης

Υλικά:

2 κ.σ. πίτουρο σταριού
4 κ.σ. πίτουρο βρώμης
1-2 κ. γλ. ζαχαρίνη
2 ασπράδια (χτυπημένα σε μαρέγκα)
1-2 κ.σ. Goji Berries
1 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Αφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, με ένα
κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές και φτιάχνουμε βραχάκια που τοποθετούμε
σε μια λαδόκολλα, αφήνοντας μικρά διαστήματα (για να μη κολλήσουν).
Ψήνονται στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά.

 

Dukan – Μπισκότα με gozi berries

Υλικά

1 & ¼ κ.γ. Baking powder
1/8 κ.γ. κανέλλα
1 κ.σ. Cornflour
1 Αυγό
2 κ.σ. μούρα goji berries
8 κ.σ. πίτουρο βρώμης
2 κ.σ. γλυκαντικό
¼ κ.γ. βανίλια
2 κ.σ. γιαούρτι 0%

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αερόθερμο φούρνο). Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Βάλτε όλα τα υλικά, καθώς και μια στάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. (Αφήστε το για μερικά λεπτά). Μετρήστε να δημιουργηθούν 6 μπισκότα αφήνοντας αρκετό χώρο σε περίπτωση που απλωθεί.
Βάλτε τα στο ταψί, να μην είναι πολύ ψηλά γιατί θα φουσκώσουν. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε για περίπου 12 έως 14 λεπτά.
Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα είναι έτοιμα. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.

 

Ριζότο με γκότζι και σέλινο

Ριζότο με γκότζι και σέλινο

Υλικά για 4 άτομα:

250 gr καστανό ρύζι
550 gr νερό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γκότζι (goji berries)
1 τεμάχιο σέλινο
1 τεμάχιο φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το σέλινο (ψιλοκομμένα) και το γκότζι (goji berries) μαζί με το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Σαλάτα με goji berry
02/01/2013 — nostimesyntages

Υλικά
15 φύλλα μαρούλι
½ αγγούρι
1 κ.σ. goji berries

Για τη sauce

4 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ξύδι λευκό
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα goji berries.
Χτυπάμε τα υλικά της sauce στο μπλέντερ.
Περιχύνουμε τη sauce στη σαλάτα, γαρνίρουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε

 

Μαρμελάδα goji berries

Υλικά

1 κούπα goji berries
1μιση κούπα νερό
2 κ.σ. ζαχαρίνη
χυμό μισού λεμονιού
άρωμα φράουλα – αν υπάρχει
1/2 κ.γ. άγαρ άγαρ ή ζελατίνη σε σκόνη ή 1 φύλλο ζελατίνης

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό, τα goji berries και το χυμό λεμονιού, μέχρι να σωθεί το νερό και να έχουν μαλακώσει τα goji berries.
Απομακρύνουμε και προσθέτουμε τη ζαχαρίνη, το άρωμα φράουλας και τη ζελατίνη.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει.

Αν η μαρμελάδα σας αρέσει λίγο νερουλή, μπορεί να μη χρειαστεί καν η προσθήκη ζελατίνης.

Υπενθυμίζω την ημερήσια δοσολογία goji berries, η οποία αντιστοιχεί και στην ποσότητα μαρμελάδας που επιτρέπεται:
1η φάση: 1 κ.σ.
2η φάση: 1 κ.σ. στις μέρες PP και 2 κ.σ. στις μέρες PV
3η φάση: 3 κ.σ.

 

Συνταγές Goji

Στο τσάι

Βράζουμε 15 γρ. γκότζι berries μαζί με τσάι και πίνουμε κάθε μέρα. Βοηθά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υψηλής αρτηριακής πίεσης και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Παίρνουμε 6 γρ. γκότζι berries και 6 γρ. αποξηραμένα χρυσάνθεμα και ετοιμάζουμε τσάι. Βοηθά στην όραση.

Στο στιφάδο

Στο χοιρινό, στο βόειο κρέας, στο κοτόπουλο ή το ψάρι, που θα κάνουμε στιφάδο προσθέτουμε 15-25 γρ. γκότζι berries 10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος.

Με δημητριακά

Αναμειγνύουμε 15 γρ. γκότζι berries με δημητριακά, για ένα υγιεινό πρωινό.

Για σνακ

Αναμειγνύουμε αποξηραμένα γκότζι berries, σταφίδες, καρύδια, ωμά αμύγδαλα, κάσιους και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Στο ψωμί

Χρησιμοποιούμε γκότζι berries για να φτιάξουμε σταφιδόψωμο αντί για σταφίδες, η σε όποιο άλλο είδος ψωμιού, muffins ή κέικ θέλουμε. Το χρησιμοποιούμε ακριβώς όπως τις σταφίδες. Τα γκότζι berries περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τις σταφίδες.

 

Ρόκα με goji berry και ξηρούς καρπούς
Υλικά συνταγής

2 ματσάκια ρόκα
½ φλιτζ. goji berry
½ φλιτζ. σπασμένα φουντούκια
2 κ.σ. σπασμένα καρύδια
½ φλιτζ. βινεγκρέτ πορτοκαλιού
αλάτι (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Ανακατεύουμε τη ρόκα με όλα τα υλικά και με την βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

//

4 thoughts on “Συνταγές Goji

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s